(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Losos podle Šéfa
Potřebné ingredience
Očištěný filet lososa, stroužek česneku, rozpuštěné máslo, citron a čerstvý kopr.
Postup přípravy
Stroužek česneku utřete, předtím ho ale zbavte středového klíčku, protože nechutná dobře a způsobuje zažívací obtíže. Utřený česnek vmíchejte do rozpuštěného másla, kterým budete filet potírat. Citron nakrájejte na měsíčky, kůru odstraňte, jinak by vám od ní mohla ryba při pečení zhořknout. Špičkou nože si připravte ve středové části filetu otvory, do každého vložte měsíček citronu a větvičku čerstvého kopru. (Okraje alobalu zvedněte tak, aby máslo a šťáva nemohly kapat do ohně, jinak bude rybí maso nepříjemně cítit kouřem) . Pak filet potřete marinádou z másla s utřeným česnekem, (položte ho na horký rošt grilu a přikryjte víkem) já jsem pekla v troubě na skleněné míse současně se čtvrtkami brambor. \
\
Průběžně kontrolujte, jak na tom grilovaný filet je, stačí maso rozhrnout špičkou nože. "Je potřeba to trefit o chvilinku pod tím, než maso přejde ze syrovýho stavu do vařenýho," radí šéf. Na filet z lososa by mělo stačit 20 až 30 minut, pak ho můžete přendat z grilu na talíř, žádné odpočívání jako u steaků. A můžete servírovat.\
\
Každou porci na talíři zakápněte lžící výrazné pikantní omáčky z dijonské hořčice, jako přílohu si dejte jen zeleninu, ať si chuť grilované ryby opravdu užijete. Je to fakt moc velká dobrota :-)
Zdroj: http://hobby.idnes.cz/video-ryba-i-host-smrdi-uz-druhej-den-ma-jasno-pohlreich-pim-/hobby-domov.aspx?c=a110612_020613_hobby-domov_mce
\
Průběžně kontrolujte, jak na tom grilovaný filet je, stačí maso rozhrnout špičkou nože. "Je potřeba to trefit o chvilinku pod tím, než maso přejde ze syrovýho stavu do vařenýho," radí šéf. Na filet z lososa by mělo stačit 20 až 30 minut, pak ho můžete přendat z grilu na talíř, žádné odpočívání jako u steaků. A můžete servírovat.\
\
Každou porci na talíři zakápněte lžící výrazné pikantní omáčky z dijonské hořčice, jako přílohu si dejte jen zeleninu, ať si chuť grilované ryby opravdu užijete. Je to fakt moc velká dobrota :-)
Zdroj: http://hobby.idnes.cz/video-ryba-i-host-smrdi-uz-druhej-den-ma-jasno-pohlreich-pim-/hobby-domov.aspx?c=a110612_020613_hobby-domov_mce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sandolina
(upraveno)
22. 12. 2013, 21:16
Můžu se zeptat, pekla jste ho v troubě jen v zapékací misce nebo zabalené v alobalu? A v troubě i s bramborami jste také pekla jen 30 minut? Děkuji a přeji hezké vánoce Radka